کاربردهای اصلی گوگل لایت هاوس Google lighthouse
کاربردهای اصلی گوگل لایت هاوس Google lighthouse
تا به فعلا متوجه شدهاید که گوگل وبوبسایتها را براساس فاکتورهای متفاوت آیتم پژوهش قرار داده و سکو آنهارا مشخص مینماید. در واقع هر وبسایتی بتواند هماهنگی بیشتری با خواستههای گوگل برقرار کند سکو بهتری را در صفحه حاصل گوگل خواهد داشت. گوگل این فاکتورها را با استفاده از ابزار گوگل لایت هاوس استیناف میکند. چنانچه می خواهید بدانید Google lighthouse چیست و چه معیارهایی دارااست؟ با ما همدم باشید!
Google lighthouse چیست
Google Lighthouse ابزاریست که قسمتهای متفاوت صفحه ها وبتارنما را مورد تحقیق قرار می دهد. بعد به شما توصیه میکند که کدام بخشها نقص داراهستند و کدام بخشها می توانند بهتر شوند. برای اینکار این ابزار بر روی 5 آیتم تمرکز دارااست که به شرح زیر هستند:
جاری ساختن (Performance)
تجربه رفیعتر (Best Practices)
دسترسیپذیری (Accessibility)
سئو (seo)
وب نرم افزار پیشرونده (PWA)
توصیههای Lighthouse برای ارتقاء و باصرفهسازی وب سایت از دید UX/UI، سئو، تلاش، امنیت، کارایی و کاهش هزینههای نگهداری وب سایت، قادر است بسیار اثرگذار باشد. این ابزار برای این توصیهها و سنجش کیفیت وب سایتها امتیازاتی در لحاظ گرفته است.
مواردی را که فانوس دریایی گوگل پژوهش میکند
فانوس دریایی گوگل فاکتورهایی را آیتم رسیدگی قرار میدهد که بیشترین تاثیر را بر تجربه کاربری داراهستند. وقتی گوگل لایت هاوس فرآیند بازرسی یک ورقه وب را به اتمام میرساند، گزارشی را ارائه میدهد.
این گزارش مشتمل بر امتیازهایی برای هر بخش است که از 100 احتساب میگردند. لیستی از موارد رعایت شده، خطاها و پیشنهادهایی در امر حل آن ها در این گزارش آورده می شود. آموزش سئو در مشهد هرامتیاز بهصورت نمودار دایرهای بیان شده میباشد که ممکن میباشد قرمزرنگ، نارنجی یا سبز باشد. این رنگها به ترتیب به معنای ضعیف، معدل و خوب بودن موقعیت سایت در آن گزینه میباشند.
1- همت (Performance)
دراین شاخصه، فانوس دریایی گوگل به تفحص سرعت بار گذاری تارنما میپردازد. اینکه کاربران چقدر سریع می توانند به محتوای وبسایت دسترسی پیدا کرده و آن را ببینند. برای اینکار گوگل لایت هاوس به 6 میزان اعتنا میکند:
First Contentful Paint: زمان فرصت بار گذاری اولین متن یا تصویر برای کاربران
Speed Index: سرعت بار گذاری محتوای ورقه
Largest Contentful Paint: روزگار مجال بارگذاری حجیمترین تصویر یا ترجمه بلوک متنی شیت
Time to Interactive: وقتی که برگه بطور کامل لود شده و کاربران قادرند با آن تعامل بی نقص داشته باشند.
Total Blocking Time: کل مجال زمانی هست که شیت مسدود گردیده است و قابلیت تعامل مخاطب با آن وجود ندارد.
Cumulative Layout Shift: مقدار محتوایی که بعد از رندر شدن یک ورقه، در آن شیت در حرکت میباشد.
علاوه بر رسیدگی فاکتورهای بالا، گوگل لایت هاوس با صرفهسازیهایی را برای کاهش مدت فرصت بارگذاری وبسایت ارائه میکند. این قسمت تحت عنوان “Opportunities” و “Diagnostics” به شما نمایش داده میشود.
2- قابلیت دسترسی (Accessibility)
در این بخش، واحد سنجش مطلوبیت وبسایت برای استفاده افراد دارای ناتوانیهای جسمانی محاسبه می گردد. امکان دسترسی، عملکرد عناصری مانند دکمهها و لینکها را مورد تحقیق قرار میدهد.
مثلا مطالعه میکند که آیا کاربر به راحتی می تواند آنها را تشخیص دهد یا خیر؟ برای تصاویر، تگ alt به کار برده شدهاست تا بتواند آن محتوای دیداری را برای کاربران کمبینا نیز تعریفوتمجید کند؟
تفاوت alt و tittle در تصاویر چیست؟ چرا باید از آنان به کار گرفت؟
3- بهترین اقدامات (Best Practices)
این قسمت بر جنبههای امنیتی وبسایت تمرکز میکند تا اطمینان حاصل کند که بر اساس استانداردهای روز توسعه یافته باشند. چنبههایی که صاحبان تارنماها می بایست جاری ساختن دهند تا بهترین تجربیات ممکن را برای مخاطبان خود بهوجود آورند. https://mashhadseotraining.com/؟ بعنوان مثال، گوگل لایت هاوس در این نصیب، سودمندی از پروتکلهای امنیتی SSL و TLS را تحقیق قرار میدهد؟ و تفحص میکند که آیا منابع وبسایت از سورسهای ایمن بهرهمند میباشند یا خیر؟
ssl چیست؟ راه اندازی ssl بر روی وردپرس
4- سئوی صفحه های وب (سئو)
این نصیب برای تحقیق seo وب سایت اجرا میگیرد. و نشان می دهد که وبوبسایت موردنظر بوسیله موتورهای جستجو در چه سطحی از نتایج می باشد. از آنجاییکه گوگل لایت هاوس درواقع برای رسیدگی نرم افزارهای پیشرونده تحت وب طراحی گردیده است، نصیب زیادی از تمرکز خود را در با صرفهسازی موتورهای جستجو برای دستگاههای گوشی نهاده میباشد.
مضمون و تعریف و تمجید بهینه سازی چیست؟
5- وب نرمافزارهای پیشرونده (Progressive Web App)
این قسمت که از اولیهِ تکثیر این سرویس وجود داشته می باشد را میقدرت هسته اصلی Google Lighthouse به شمار آورد. این نصیب به رسیدگی همت یک وبسایت میپردازد تا معیار کارآمدی آن را بعنوان یک وب اپ پیشرونده تحقیق کند. بعنوان مثال، گوگل لایت هاوس طریق صحیح نمایش کلیه عنصرها و محتواهای پویا و نیز در دسترس بودن امکانات آفلاین را تفحص میکند.